kennis delen via simulaties

Educa Simula is een bedrijf dat simulaties bedenkt en samenstelt voor trainingen over werkprocessen in IT-servicemanagement. Nadat de geaccrediteerde ITIL-Foundation-training online kwam, werd ik gevraagd om een leerwijzer voor deze training samen te stellen. In deze simulatie worden vragen gesteld aan de student in de vorm van een praktijksituatie. Om het trainingselement te versterken is er een kennisdatabank aan gekoppeld.

Vertalen van theorie naar praktijk

De opdracht voor de leerwijzer was om de student uit te leggen hoe deze online simulatie werkt. In de simulatie worden symbolen gebruikt. Ieder symbool staat voor een bepaalde handeling, bijvoorbeeld ‘ga nu naar de kennisdatabank’. Of ’tip voor het examen’. Tijdens het doorlopen van de training hield ik bij hoe ik zelf de simulatie doorliep. Daarna kon ik de leerwijzer uitschrijven. Als puntje op de i heb ik ook de vormgeving gedaan. Mijn klant was heel blij met het resultaat!