content over kwaliteit, arbo, veiligheid, milieu

Naast zelfstandig professional zijn heb ik veel werkervaring opgedaan in grote organisaties. Alle secundaire arbeidsvoorwaarden is informatie waar je meestal niet over nadenkt. Hoe jouw organisatie zorgt voor je veiligheid, daar hoef je als kenniswerker niet over na te denken. Totdat je van de trap valt omdat die net is schoongemaakt en je het gele bordje ‘Pas op, nat!’ hebt genegeerd.

Abstractie concreet maken

ThoonenKahmann B.V. vroeg mij hen te helpen een nieuwe website te maken en de content ervoor te schrijven. Zij organiseren kwaliteit, arbo-richtlijnen, veiligheid en milieu in de industrie, fabrieken, organisaties en bedrijven. Dit is abstract voor de meeste mensen. Mijn devies in zo’n geval is om de mensen zelf het verhaal te laten doen. Mijn aandeel is een logische en gebruikersvriendelijke structuur bedenken, en het verhaal concreet en ’tastbaar’ maken.

Je arbeidsomstandigheden, heb je daar zelf invloed op? Ja, als je je maar bewust bent van wat die dan zijn. Ook aan je bureau in de kantoortuin krijg je te maken met veiligheid of het milieu. Hoe kan het dat er allemaal mensen de hele dag lopen te niezen? Als je niet goed loopt, is er dan ook een lift naar de derde verdieping? Ook van deze opdracht heb ik een hoop geleerd.