bloggen voor tedxhaarlem

PowerofSmallMet gepaste trots kan ik vertellen dat ik op 23 mei a.s. lid ben van het IRL-blogteam voor TEDx Haarlem. In het Engels. In de zaal schrijven, uitwerken in de bibliotheek van Teylers. Hoef ik geen kaartje meer te bemachtigen, wat onwijs lastig is, omdat je moet aantonen waarom uitgerekend JIJ in de zaal zou moeten zitten.Hoe dat zo komt? Gewoon, via Twitter een bericht gestuurd naar de baas van de bloggers en gezegd dat ik getipt was door Gitta Bartling, mijn collega hier op de Jansstraat.

Waarom wil ik eigenlijk naar TEDx? Heb je die filmpjes al eens bekeken op ted.com of op tedxamsterdam.nl? Wil je weten wat er overal terwereld aan innovatieve en creatieve ontdekkingen worden gedaan? Ga gewoon eens kijken naar de Daniel Pinks, de Ken Robinsons, de Eve Enslers op de wereld en laat je meevoeren naar een nieuwe wereld, verrassende invalshoeken en intelligente oplossingen.

Ik werd gebeld door degene die de organisatie rond de bloggers doet. Ze legde me uit hoe het werkt, wat er van me wordt verwacht en dat ik nog bevestiging met het programma gemaild kreeg. Tijdens het gesprek begon ik haar stem te herkennen, helemaal zeker weten deed ik het niet. Na haar verhaal vroeg ik: “Ben jij die Kathalijn met wie ik in 2010 in een schrijfcursus zat?”
Zij was net zo blij verrast als ik. Meteen zei ze: “Nou, dan weet ik in ieder geval dat je kunt schrijven!”

Op woensdagmiddag is er een generale repetitie. Dan kunnen we alvast bekijken en beluisteren wat ‘onze’ sprekers gaan vertellen. Een eerste idee uitwerken. Het moeilijkste aan een blog over, laat staan tijdens, een event is de kern te pakken van wat er wordt gezegd. Meestal moet ik een tijdje nadenken over wat ik heb gehoord, even iets heel anders doen. Bijvoorbeeld het huis poetsen of een rondje lopen.
De spanning begint zich af te tekenen, ik heb er ontzettend veel zin in. Je leest vanaf 23 mei meer hierover op deze site.