schrijven voor nationale digitale veiligheid

Een jaar lang mocht ik de medewerkers van het Nationaal CyberSecurity Centrum ondersteunen bij alle schriftelijke communicatie. Ik was redacteur, tekstschrijver, corrector, adviseur, trainingscoƶrdinator, webredacteur, contentmanager, sparringpartner en taalgoeroe. Als kers op de taart heb ik een digitale Schrijfwijzer + communicatiegids uitgewerkt.

Het is niet zozeer dat mede dankzij mij er in Nederland meer digitale veiligheid is. Wat mij vooral enthousiast maakte, was de ruimte, vrijheid en zelfstandigheid die ik kreeg als niet-ict-specialist om al mijn kennis en ervaring in te brengen en uit te dragen aan de medewerkers. Letterlijk!

Niet alleen mijn kennis over schrijven voor een brede doelgroep in gewoon Nederlands, ook mijn visie op praktijktrainingen kon ik delen en invullen. Al mijn werkervaring bleek relevant. Ook dat ik ooit productmanager was bij een kennisplatform voor IT-servicemanagement kwam van pas. Of dat ik bij de UvA meeschreef aan producten- en dienstenbeschrijvingen. En dat ik een cursus HTML heb gedaan om mee te schrijven aan de nieuwe website voor het NCSC…