redactiecollega ICTS HvA/UvA

Voor ICT Services van de Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam werkte ik in 2021-2022 als webredacteur bij het communicatieteam. Dat was een zeer interessante exercitie.

ICT Services bedient twee grote onderwijsorganisaties, die ieder hun eigen koers aanhouden als het gaat om de ICT-voorzieningen. Je werkt in twee verschillende ICT-omgevingen om content te onderhouden, die ook nog vertaald moest worden in het Engels. Eén bericht publiceerde ik vier keer. Iedere week verzorgde ik de interne nieuwsbrief en plaatste ik berichten op de intranetpagina van ICTS. Aan het eind mocht ik ook nog een schrijftraining ontwerpen en geven aan een groepje ICT’ers die de onderzoekers aan beide instituten begeleiden.

Niet alleen heb ik veel geleerd over de nieuwste ICT-ontwikkelingen en mogelijkheden, maar ook over de nieuwste vormen van online onderwijs heb ik mijn achterstand ingehaald.

Leuk detail: in het verleden heb ik gewerkt als afdelingshoofd tweedelijns servicedesk bij de voorloper van ICTS. Het was grappig en leerzaam om te ervaren hoe de bedrijfsprocessen radicaal zijn veranderd.