samen zorgen voor content

De website van het bedrijf RF Consult van crisiscommunicator, mediatrainer en stemcoach Rogier Kappen was aan herziening toe. Of ik hem wilde helpen met zijn LinkedIn-profiel en of ik daarna dan wilde helpen om een nieuwe website op te zetten en in te vullen. Rogier werd helemaal enthousiast nadat hij een aantal mensen had gevraagd te reageren op zijn nieuwe LinkedIn-profiel.

Met zijn tweeën content schrijven

Wanneer ik alleen de content voor een website moet uitwerken, heb ik eerst voorbereidend werk te doen. Wat is de stijl en toon van de nieuwe tekst? Wat moet er anders dan op de oude website? Welke foto’s gaan we gebruiken? Wie is de vormgever en moet deze ook aangestuurd? Het plan van aanpak zijn de stappen die de opdrachtgever en ik zetten om tot het resultaat te komen.

Voor de website hebben we de nieuwe teksten bijna allemaal samen geschreven. Ik deed een voorzet en samen deden we de redactie. Rogier is ten slotte een collega-communicator, die heeft daar zelf een duidelijke mening over. Dat proces verliep zeer vlot en makkelijk, aan een half woord hadden we al genoeg.