werken voor de overheid

Van een goede vriendin kreeg ik de tip om eens te schrijven naar de communicatieadviseur bij haar interim-opdracht, omdat die had aangekondigd te zullen vertrekken en er dus een opvolger werd gezocht. Zij zei er meteen bij dat ze inschatte dat ik perfect in het profiel paste. Zo gezegd zo gedaan. En inderdaad, ik heb de opdracht ook gekregen!

Bij Rijkswaterstaat werk ik voor een ICT-programma. Zoiets had ik al eerder gedaan bij de politiekorpsen van Kennemerland en Amsterdam-Amstelland. Dat is makkelijk, want daardoor kan ik mijn aandacht vooral richten op de processen, procedures en protocollen waarmee ik minder bekend ben. Ik wil verder niet ingaan op het samenwerken met ambtenaren. Sinds ambtenaren ook 2.0 zijn is dat morele oordeel van ‘de ambtenaar als luiwammes’ achterhaald.

Wat wél interessant is, is van dichtbij meemaken hoe de rijksoverheid moderniseert en verantwoordelijkheid neemt voor wat ze met onze belastingcenten doen. Dat maakt het ook voor mij een prettige werkomgeving, want juist het nemen van je (persoonlijke) verantwoordelijkheid in de manier waarop je met anderen samenwerkt is voor mij belangrijk.

20130115-075849.jpg